Ka një sekret për lumturinë

 

Ka një sekret për lumturinë.Një ditë Buda me disa nga pasuesit e tij ishin ulur nën një pemë.Ata zotëronin gjithqka dhe nuk kishin asgje,prape ata ishin gjithmonë te lumtur.Nje njeri erdhi tek ta duke qarë,ishte shumë i merzitur.Ai tha se i kishin humbur 10 lopë dhe s'mund ti gjente dot.Ai pyeti nëse kishin parë ndonjë lopë.Buda i tha që s'kishin parë ndonjë lopë.Njeriu u merzit edhe më shumë dhe u bë shumë i dëshpëruar.Ai tha që në qoftë se nuk do i gjente lopët,padyshim do e vriste veten dhe njeriu vazhdoj rrugën tutje.Buda ju tha pasuesve të tij:Ne sapo e kemi zbuluar sekretin e lumturisë.Mos zotëro(pronëso)asnjë lopë.Ka shumë mësime prej kësaj historie.Mësimi kryesor është se çelësi i lumturisë nuk është të qenurit e lidhur me gjithqka.Mos u lidh per gjëra,status ,punë,opinionet,të ardhurat etj..kur je i lidhur me gjëra dhe ato largohen ose i"humbni"ato,ju e keni ndjenjen e humbjes.Kur ju s'keni ndjenjën e të humburit ju jeni gjithmonë i lumtur.Gjithqka është gjithmonë në rregull.

Shumë dashuri.Kevin Trudeau

https://www.facebook.com/TheKevinTrudeau/?fref=ts