Lexoni me kujdes. Emocionet tona jane njesoj sikur kanalet e ndryshme te radios qe ne I akordojme.

Lexoni me kujdes. Emocionet tona jane njesoj sikur kanalet e ndryshme te radios qe ne I akordojme. Kur ju akordoni ne 95.5 fm, ju nuk mund te prisni qe te pranoni transmetimin 87.4 fm. Gjithashtu kur ju akordoni frekuencat e emocioneve te ndryshme, ju nuk mund te prisni te pranoni mendimet nga frekuenca tjera.
Shembull: Kur ju akordoni emocionin/frekuencen e “URREJTJES”, qfare mendime you terhiqni ? A terhiqni mendime qe ju bejne juve te qeshni, te kerceni larte e poshte dhe te ndjeheni mire, a merrni mendime qe ju bejne juve te qmuar? JO! 
Ti terheq mendime qe jane ne “harmoni” me emocionin/frekuencen e akorduar.
Keshtu qe, ketu, ashtu si ju akordoni “emocionin/frekuencen” e URREJTJES, gjithqka qka terheq jane mendimet qe ju bejne juve te ndjeheni te semure, ju ndjeheni sikur po bertisni te ndokush, ju keni kokdhembje, ju shkaterroheni e keshtu. Nje shembull tjeter me mi mire, qfare mendime dhe veprime nje person terheq kur ai/ajo eshte e akorduar emocionin/frekuencen e SEX-it ?
Ju keni te drejte, ata vetem terheqin mendime dhe veprime qe jane te lidhura nga emocione/frekuenca e sex-it. Keshtu qe heren e ardhshme kurdo qe ju e zini veten duke u ndjere negativisht, vetem akordo frekuencen(emocionin) e deshires suajt dhe ju terhiqni mendime dhe veprime qe jane ne harmoni me emocionin/frekuencen e akorduar. 
Une do te ju sugjeroja qe ju te akordoni frekuencat e dashurise, mirnjohjes, hares dhe paqes dhe do t’I keni te gjitha mendimet dhe veprimet e lidhura nga keto emocione te mrekullueshme dhe ju perhere do te jeni I dashur, I gezuar dhe paqesor….Me shume dashuri Arren Redd….

Komentoni me poshte nese keni pyetje, komente ose observime!
thank you Bleta Zhigolli for translating...