Çmimet e arit janë duke marrë një rrugëtim të cmendur. Si të bleni dhe të shpëtoni?

Çmimet e arit janë duke marrë një rrugëtim të cmendur. Si të bleni dhe të shpëtoni?

Ndryshimet e fundit politike dhe ekonomike në SHBA janë duke e lëkundur ekonominë botërore. Bashkë me faktorë të tjerë, ata i kanë shtyrë çmimet e arit poshtë.

Si të përfitojmë nga ora e artë?

"Sa herë që ndodh një ndarje e përgjithshme e sistemit monetar apo financiar, kthehet në ar, gjithmonë rikthen rendin, ngjall besim dhe sjell prosperitet."

                   -Donald Hoppe, autor i "Si të investojmë në stoqet e arit dhe të shmangim kurthet"

Për herë të parë këtë vit, çmimet e arit treguan një trend negativ. E para, për shkak të një dollari të fuqishëm. E dyta, ka një shans 90% se Rezerva Federale do të rrisë normat e interesit pas takimit në dhjetor.

Një politikë të shtrënguar monetare dhe rritja e detyrimeve të Thesarit të SHBA kanë çuar edhe në rritjen e presionit për ari

Po në lidhje me shifrat?

Tani, çmimet e arit janë $ 1.169 për ons. Javën e kaluar, çmimet e arit ishin rreth $ 1,190. Megjithatë, gjigandët financiarë Oversea- Chinese Banking Corp. dhe ABN Amro Group, presin që ari të rri në 1,150-1,100 $ / oz deri në fund të vitit.

Name *
Name