5 Mënyrat Si Të Ngritemi Personalisht dhe Financiarisht në 2017

 

 

5  MënyratSi  Të  Ngritemi  Personalisht  dhe  Financiarisht  në  2017

 

 

Shprehitë thjesht ju mund ti drejtoni të jetoni një jetë të pasur dhe të shëndetshme

Jemi në 2017. Unë shpresoj që ju dhe të gjithë ju kishit një festë të mirë të Vitit të Ri. Siq e dini, kjo është koha e vitit kur gjithsecili bën një kërkim brenda. Nëse ju jeni sikur shumica e njerzve, ju kenibërë ose ju jeni duke menduar nëpër disa vendime të Vitit te ri.

 

A e dini se shumica e vendimeve përfshihen përreth tri gjëra ?

1.    Shëndeti,

2.    Paraja,

3.    Eksperiencat

Mendoni nëpër këto zgjidhje që ju i keni bërë në të kaluarën dhe shumica ngjasojn brenda njërës nga këto tri kategori. Dhe gjithashtu këto janë vendimet më të thyera. Ju ndoshta mund të tregoni.

Personalisht, Unë nuk bëj zgjedhje. Unë mendoj që më së miri është të kem një mendje të hapur e cila gjithmon rritet dhe zhvillohet. Mua nuk më nevoitet një vit i ri që ndryshon jetën time. Mua më duhet vazhdimisht të ndryshoj duke shqyrtuarku  jam unë dhe ku unë dua të shkoj, përgjatë gjithë vitit.

Për ta bërë këtë, unë ndërtoj shprehi brenda jetës xime që më ndihmojnë mua të ngritem personalisht dhe financiarisht secilin ditë. Këtu jane pesë nga ato që ju mund ti praktikoni duke filluar sot.

 

1)    Mbajeni veten të informuar

 

Nuk ka ndonjë zëvendësim për diturine cila është duke ndodhur në botë dhe në treg.

Qdo mëngjes, unë zgjohem dhe lexoj një numër të portaleve financiare, bllogjeve, gazetave dhe më shumë. Unë gjithashtu shikoj të reja përgjatë ditës.

Ashtu siq është e shkruar më herët, dituria është paraja e re, dhe nëse ju dëshironi të bëheni të pasur, juve ju nevoitet që vazhdimisht të plotësoni sferën tuaj të njohurive.

Qka do të gjeni ju, është se sa më shumë që lexoni, më shumë ju do të filloni të kuptoni. Ti do të fillosh të pershkruash modele, edhe më shpejt sesa që mendoni, ju  do të  dini qka ju shtyn të bëni me paratë e juaja para shumicës së njerëzve të tjerë.

 

2)    Lexo një libër në muaj, së paku

 

Të rejat është e rëndësishme ti mbani  të gjalla (freskta), por disa ide kërkojnë më shumë kërkim ose eksplorim. Përgjatë karrierës time, suksesi im ka ardhur për shkak që unë kam zgjedhur të lexoj libra që më kanë edukuar mua rreth historisë, bisnesit dhe parasë. Derisa shumica e njerëzve kanë qenë në gjendje të shikojnë TV ose të luajnë video lojra, personi që më ka shtyrë të lexojë libra do të jetë vit dritë përpara në lojën e jetës.

Personalisht, Unë lexoj nje shumëllojshmëri librash qdo muaj. Nëse ju vetëm keni filluar, megjithatë angazhoje veten të lexosh së paku një libër në muaj. Kjo është më shumë sesa një lexues mesatar, dhe ditura që ju e ftoni do të jetë më e shtrenjtë.  Mos nuk e dini të filloni? Këtu janë dy librat që unë kohët e fundit i rekomandoj.

 

3)    Luaj lojra më shumë

 

Njohuritë kryesore janë të rëndësishme, por studimet kanë treguar që mënyra më e mirë të mësosh,  është që ta bësh. Lojrat ose simulimet (përngjasimet) janë provuar të jenë mënyra të shkëlqyeshme duke mësuar nga veprimi. Jo vetëm që ato janë argëtuese, por dituria e aplikuar gjithashtu ju ndihmon juve të kujtoni më shumë dhe të kuptoni më shumë si paraja dhe investimi punon në jetën tuaj reale.

Ne e deklaruam  Babain e Pasur si një kompanielojë e fokusuar në mësimin e vërtetës financiare përgjatë lojrave.  Mijëra njerëz rreth botes u bënë bashkë të luajnë CASH FLOW ( rrjedhja e parasë), tabela jonë  e lojës e cila ju mëson juve si të  fitoni garën e minjve.

Ju ose mund të blini një kopje të lojës për veten tuaj, ose ju mund të luajnë online falas.

 

4)    Behu i shëndetshëm ( i formësuar)

 

Është klishe të thoni se ju jeni duke shkuar përgoditje  në palestër në  Vitin e Ri, por kjonënvizon një të vërtetë - kur ju jeni në formë, ju ndjeheni më mirë, dhe si rezultat, gjërat në jetën tuaj janë më të mira.

Në vend që të ju predikoj një metodë ose mënyrë të caktuar të bëheni në formë, unë thjesht i inkuaroj njerëzit të gjejnë diqka që ata kënaqen dhe të bëjnë atë derisa ata nuk kënaqen më.

Kjo mund të jetë një makinë shkalle në palestrën tuaj, por ajo mund të jetë edhe diçka e thjeshtë si një shëtitje natës pas darke me partnerin tuaj.

Në qoftë se ju do të përqendroni në shëndetin tuaj fizik, shëndeti juaj mental do të jetë më i mprehtë, ju do të keni më shumë energji, dhe ju do të jeni më i suksesshëm.

 

5)    Jepni

 

Kim dhe unë kemi paraqitur  planin 10/10/10 tonë para. Me pak fjalë, juinvestoni 10 për qind të të ardhurave tuaja, ruani 10 për qind të të ardhurave tuaja për raste emergjente dhe mundësi të veçanta, dhe të jepni10 për qind të të ardhurave tuaja për bamirësi apo xhaminë apo kishën tuaj.

Shumica e njerëzve bëjnë mirë në kursimin e parave të tyre, edhe pse ndoshta jo 10 për qind e saj. Disa njerëz bëjnë mirë në investimin e parave të tyre, edhe pse sërish ndoshta jo në 10 për qind. Por shumë pak njerëz bëjnë mirë në dhënien e parave me larg.  

Kim dhe unë besojmese në mënyrë që të marrim,  duhet të japim. Ju nuk mund të keni një mendim të shëndetshëm dhe të pasur në qoftë se ju jeni dorështrënguar dhe lakmitar.Ne gjithashtu besojm se ajo që shkon rreth e rrotull kthehet. Quajeni atë karma apo çfarë të doni, por nëse ju jeni bujar (zemergjere) me botën, bota do të jetë bujare  (zemergjere) me ju.

Robert Kyiosaki

Perktheu Bleta Zhigolli

Anetare e niveli 3 ne Iam-Power

Deshtek jane njerezit qe kane frike nga Deshtimi!