Ho'o ponopono, një praktikë Havajane e pajtimit dhe faljes apo rregullimit të gabimit.

Ho'o ponopono, një praktikë Havajane e pajtimit dhe faljes apo rregullimit të gabimit.

Capture.JPG

 

"Ho'oponopono" është përcaktuar në fjalorin Hawaiian si:

(a) "për të vënë të drejtën, për të vendosur në trajtë të duhur, për të ndrequr, për të rregulluar, për të përshtatu, për të aranzhuar,për të pastruar, për të renditur, për të bërë të drejtë, për të administruar, për tu kontrolluar, për mbikëqyrje, për menaxhim,për modifikim, për të punuar me kujdes ose në mënyrë të rregullt, për të bërë gati.

(b) "Pastrimi mendor: në takimet familjare në të cilat marrëdhëniet u vendosën në të drejtën (ho'oponopono) nëpërmjet lutjes, diskutimit, rrëfimit, pendimit, kthimit dhe faljes reciproke". [13] Fjalë për fjalë, ho'o është një grimcë e përdorur për të bërë një folje aktualizuese nga emri i mëposhtëm, ashtu siç do të "për" përpara një emri në anglisht. Këtu krijon një folje nga emri pono, i cili përkufizohet si: "... mirësia, drejtësia, morali, cilësitë morale, procedura e saktë ose e duhur, përsosmëria, mirëqenia, prosperiteti, bollëku, dobia, gjendja e vërtetë ose natyra , duhet, duhet, duhet, të nevojshme. "[13] Në të njëjtën kohë, të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm,

Ponopono përkufizohet si "për të vënë në të drejtë, për të vënë rregull ose për të formuar, korrigjuar, rishikuar, ndryshuar, ujdisur, korigjuar, mbikqyrur, sistemuar, për të pastruar".

Tani si të rregullojmë gjendjen në të cilën jemi?

 

Ajo qe degjoj ne pjesen me te madhe te kohes eshte tallje dhe fjale te ulta per cdo person te kycur ne politike, ne qeverisje dhe ne cdo vend udheheqes,në biznes ne kete forme ne nuk ju ndihmojme atyre te behen me te mire, ne kete forme ne tallim veten tone dhe bejme akoma me te tensionuara mendimet ne vetedijen kolektive per te liruar energjine e mire te qarkulloje, ne vertete duhet te pyesim veten shume shpesh dhe gjate gjithe kohes pse kemi ngecur ne ritmin hipnotik te se keqes?

Pse nuk lejojme te mirat te rredhin...e mira eshte aty po ne e kemi bllokuar me energjne negative dhe nuk i leme shteg te futet, duke perdorur fjalet me te ulta per cdo njeri dhe per cdo subjekt e duke pritur te mira nga keto fjale qe themi!

Jo ne nuk duam te miren perderisa kemi mllef ne gojen tone! Jo ne nuk duam te mira perderisa kemi vetem negativen pjese te perditshmerise sone, dhe pastaj ankohemi sepse me te lehte e kemi te ankohemi se sa te marrim pergjegjesi 100% per jeten tone!

Pergjejgjesi 100% eshte edhe te themi se keto qeveri, subjekte politike apo pushtet ne e kemi krijuar me fjalet qe perdorim 24/7 me statuset satirike/ vetevrasese qe lexojme cdo dite, me lajmet negative qe na knaqin e na bejne te ndihemi ne avantazh...m... qe ne nuk jemi si ato.

S'din cte flasesh me njerezit pervec se statistikat e vjedhjeve te njerezve qe jane pasqyre e tyre. Pergjegjesi 100% se ne e krijuam kete dhe po ne mund ta ndryshojme kete!

Duke patur kujdes cfare flasim, me cfare qeshim, kend e perqeshim dhe kend e akuzojme.

E drejta jone eshte te kthehemi nga vetja dhe te pastrojme nga programet e trasheguar nga prinderi, gjysherit, stergjysherit...katragjysherit....te largojme nga frekuencat dhe energja jone te gjithe vetite negative qe i shohim cdo dite si pjese e shoqerise sone!

Te mendojme sakte cfare duam dhe te flasim per ate e duam 24/7.

Te perdorim fjalet magjike, te dua, te lutem me fal, kerkoj ndjese dhe faleminderit.

Te dua ti themi vetes sone, atij shpirti te paster qe jeton ne secilin prej nesh dhe kerkon clirimin nga mendja negativa, nga hipnoza negative nga rrjeti negativ ku na ka katandisur armiku!

Te duam sepse vetem me dashuri mund te sherojme veten dhe shoqerine tone.

Ju dua, ju lutem me falni, ju kerkoj ndjese dhe ju falenderoj.

Mimoza

Video në vijim do të ju ndihmojë të falni veten, rrethin dhe të pastroni energjinë tuaj nga programimet negative.

 

Si sugjerim për të mësuar më shumë lidhur me këtë praktikë ju rekomandoj librin:

Zero Limits: The Secret Hawaiian System for Wealth, Health, Peace, and More Paperback – December 31, 2008

by Joe Vitale  (Author), Ihaleakala Hew Len  (Author)

https://www.amazon.com/Zero-Limits-Secret-Hawaiian-System/dp/0470402563

zero.JPG