Nektari i jetës

Nektari i jetës "Natyra e së vërtetës është e tillë që nëse pini atë që duket si amritam (nektar), do të bëhet visham (helm).

Nëse ju pini atë që duket si visham, ajo do të bëhet amritam.

" Një gjë që ju nuk dëshironi në jetën tuaj është boshllëku. Të gjitha problemet që ju keni në jetën tuaj në aspektin e arsimit, familjes, profesionit, parave dhe problemeve, është sepse disi, ju doni të siguroni që jeta juaj nuk është e zbrazët.

Kjo është e gjitha që po përpiqeni të bëni, me çdo kusht. Por nëse bëhet bosh me vetëdije, ky është nektari i fundit i jetës.

E megjithatë, në perceptimin tuaj normal, është helm i plotë. Askush nuk e dëshiron. Por nëse ju e pini atë, ai bëhet nektari juaj. Në të njëjtën kohë, të gjitha gjërat e tjera që i menduat si nektar - qofshin dituri, para, pushtet, dashuri apo çfarëdo - vrapuat pas tyre, por çfarë është ajo që ju ka ndodhur?

Pak kënaqësi kanë ardhur tek ju, por në fund të fundit, nga koha që ju shikoni rreth, jeta juaj është zhdukur. Në përpjekjen për të vrapuar pas të ashtuquajturit nektar, ju jeni grabitur nga jeta.

Dhe të gjitha hidhërimet dhe vuajtjet në këtë planet janë vetëm për shkak se njerëzit po vrapojnë pas këtyre gjërave, apo jo?

Por nëse shkon për atë që duket si helm, jeta juaj do të bëhet nektar. Kjo është natyra e së vërtetës. Nëse hyjnia duhet të hyjë në ju dhe të shfaqet brenda jush, ju nevojitet hapësirë boshe. Përndryshe, gjithçka që ekziston është vetëm djalli i mendjes suaj. Vetëm në zbrazëti, do të hyjë hyjnia. Ju keni njohur dashurinë, gëzimin dhe paqen vetëm në momentet e boshllëkut - të gjitha gjërat e bukura kanë ndodhur vetëm në momentet e boshllëkut.

Por logjikisht dhe mendërisht, mendoni se zbrazëtia është një gjë që ju nuk e dëshironi. Duket si helm, por është nektar. Gjetja e minierës së artë Nëse ju kërkoni përmbushjen, ajo do të jetë një kërkim i pafund. Ju kurrë nuk do të ndjeheni të plotë.

Ekzistojnë tri mënyra në të cilat përpiqesh të përmbushësh veten. Ju dëshironi që xhepi juaj të jetë plot me pasuri. Ju dëshironi që koka juaj të jetë e plotë - doni të dini gjithçka. Ju dëshironi që zemra juaj të jetë e plotë - doni të doni dhe doni që njerëzit t'ju duan. Këto janë të vetmet tri mënyra përmes të cilave po përpiqeni të përmbushni jetën tuaj. Tani mendojeni se unë ju jap të gjitha paratë e planetit, mendoni se xhepi juaj është mbushur ose mund të marrë edhe më shumë?

Mund të marrë më shumë, apo jo? Pra, në vetë natyrën e gjërave, xhepi juaj nuk mund të bëhet i plotë. Nëse unë marr të gjitha bibliotekat në këtë planet dhe jua derdh atë në kokën tuaj, do të keni kokën tuaj të plotë? Jo, mund të marrë më shumë. Pra, në vetë natyrën e gjërave, koka juaj nuk mund të bëhet e plotë.

Nëse përfshini gjithë popullsinë si pjesë të vetes dhe i doni ata, a do të bëhet zemra juaj e plotë apo mund të përfshini edhe një fëmijë të porsalindur? Ju mund, kështu që kjo gjithashtu nuk mund të bëhet e plotë. Pra, nëse ju jeni drejtuar pas përmbushjes, ju do të jeni në një kërkim të pafund. Por zbrazëtia është gjithmonë e plotë.

Ajo që është e zbrazët është absolutisht e zbrazët. Nuk është kurrë gjysmë bosh. Nuk ka gjë të tillë si boshllëku i paplotë. Për ta parë këtë, ajo merr vetëdije dhe vetëm atëherë ju e njihni nektarin e jetës.

Përndryshe, ju e gaboni helmin si nektar dhe e humbni jetën tuaj pas kësaj. Ky është thelbi i jetës shpirtërore. Njerëzit mendojnë se dikush që gjendet në rrugën shpirtërore ka lënë gjithçka. Ata nuk kanë hequr dorë nga asgjë. Ata kanë goditur një minierë ari. Nuk ka probleme, as gjepura.

Burimi: Sadhhguru